Slomó, sikeresen telebeszélted a fejemet.

"Sosem tudtam normális választ adni rá, melyik a kedvenc autóm. De talán egy százas listát össze tudok szedni a most wanted darabokból."


Ezzel a két mondattal kezdtem a Facebook-ra posztolgatni olyan kocsikat, amelyek a leginkább kiváltják belőlem a burzsoá szerzésvágyat.

Kicsi korom óta elbűvölnek az autók. A látványuk, a szaguk, a történetük, az apró kis titkaik, a mérnöki bravúrok, meg úgy kábé minden. Körülbelül azóta gyűjtöm az autókról szóló könyveket és folyóiratokat, ami óta csak olvasni tudok.

És az interwebz adta lehetőségek folytán a fényképeket. Persze, nem válogatás nélkül mindent: szisztematikusan keresem a képeket, lehetőség szerint minél több márkát, típust és évjáratot lefedve. Csak a gyári autók érdekelnek, a tuning, a kustom kulture nem hoz lázba. Mára közel harmincezer fotót gyűjtöttem össze, ami összességében nem sok, de változatos a repertoár - közel kétszáz márkát fed le.


Szóval innen kezdtem szemezgetni, és tolni a kontentot fácséra - meglepő sikerrel. Jöttek a lájkok, akár teljesen autóimmunis ismerőseimtől is. Slomó, kedves online-guru barátom pedig egyik lerészegedésünk alkalmával elkezdett győzködni, hogy szülessen blog a FB-postok helyett. Elvégre, így nem csak az ismerőseimnek tudom hinteni az igét. Meglátjuk, mi sül ki belőle.amsterdam_parking_1956.jpg

Kép forrása: flickr.com